Serverskolen del 3: Bygging og installasjon av fysisk OS

Da er det på tide å starte med selve byggingen av maskinen sam installasjonen av Windows Server 2008 R2 som skal ligge i bunn av systemet vårt. Av forberedelser til denne seksjonen så er det greit å gjøre klar en bootbar usb minnepennen med Windows Server 2008 R2 Enterprise eller Standard. For å gjøre dette trenger du en iso fil med Windows server og Windows 7 USB/DVD download tool. Dette er et lite program som gjør hele jobben for deg så lenge du har en .iso fil med Windows Server 2008 R2.

Byggeprosessen:
Her skal jeg være kort da dette ikke er spesielt vanskelig. Når problemer først oppstår så er de ofte hardwarespesifikke og kan derfor ikke generaliseres. Kommer du over noe som er vanskelig eller som du ikke forstår så ta gjerne kontakt med meg! Følg instruksjonene på manualen til hovedkort og kabinett så skal du komme i mål. Følgende rekkefølge er å anbefale:

1. Fest cpu i Hovedkort
2. Fest cpukjøler i Hovedkort.
3. Fest PSU i kabinett
4. Fest hovedkort i kabinett.
5. Sett i ram.
6. Sett i nettverkskort.
7. Monter inn alle harddiskene med strøm og satakabler.
8. Fest alle strøm og dataledninger.
9. Start opp maskinen og trykk deretter F10 eller F12 for å komme inn i BIOS. Konfigurer raid ved å enable det i BIOS for å så restarte maskinen og trykk så på knappen som en angitt i hovedkortmanualen din for å komme inn i videre oppsettsmenyer for RAID. Lag da et nytt RAID-oppsett ved å bruke de 3 eller 4 diskene som skal være systemdisken din, bruk da enten Raid 5 eller Raid 10.
10. Sett USB som prioritert eller første bootmedium i BIOS og start opp maskinen.
11. Sett installasjonen av Windows server 2008 r2 i gang.
12. Koble maskinen til internett med kabel.
13. Oppdater alle enheter på systemet til siste versjon. Bios, firmware, drivere til nettverkskort, raidprogramvare osv samt å legge inn alle Windows updates som er tilgjengelig. Gå her helst til produsenten av delen din som hjemmeside for å få den aller siste utgaven av drivere.

For å holde styr på IP-adresser og den generelle nettverkskonfigurasjonen til hjemmenettverket har jeg opprettet et dokument som inneholder ip-planen for maskinene som jeg skal sette opp etterhvert. Følg denne til punkt og prikke så blir det lettere å feilsøke eventuelle nettverksproblemer som du kommer til å få.

Etter å ha fulgt dette ca steg for steg skal du nå ha en helt vanlig fysisk maskin med Windows 2008 Server R2 ferdig oppdatert med alle patcher installert. Det er egentlig nå selve kurset begynner da vi skal bevege oss bort fra det fysiske oppsettet og over på den virtualiserte biten av guiden.

1. Hvorfor bygge egen server?
2. Budsjett, hardware og planlegging
3. Bygging og installasjon av OS
4. Installasjon av hyper-v, syspreppet image og domenekontroller
5. Installasjon av TMG (Threat Managment Gateway)
6. Hvordan sette opp VPN på TMG
7. Automatiske oppdateringer med WSUS
8. Backup av virtuelle maskiner
9. 13 må ha applikasjoner for en hjemmeserver

Trackbacks for this post

  1. Serverskolen del 1: Hvorfor bygge egen server? | Christian Haugen
  2. Serverskolen del 2: Budsjett, hardware og planlegging | Christian Haugen
  3. Serverskolen del 4: Installasjon av hyper-v og forberedelse av syspreppet image | Christian Haugen
  4. Serverskolen del 5: Installasjon av TMG (Microsoft Threat Managment Gateway) | Christian Haugen

Got something to say? Go for it!