Hvordan bruke Netflix, Hulu og andre streamingtjenester i Norge

Som jeg skrev i bloggposten min om Apple TV så har jeg blitt fullstendig frelst av Netflix. Det finnes imidlertid flere slike tjenester som krever at du bor i USA som er like bra, deriblant Hulu. Etter å ha fått et par forespørsler på hvordan man setter opp dette tenkte jeg at jeg kunne lage en kort enkel guide på hvordan dette gjøres. Det er ikke vanskelig og entusiasmen min taler for seg selv når det gjelder sluttresultatet.. Det er første gang at jeg faktisk har kommet over tjenester på film og tv-seriefronten som har leverer et produkt som er nesten like bra som nedlasting, så sett i gang!

Netflix og Hulu er begge streamingtjenester som man kan aksessere fra nettbrett (iOS og Android), fra nettlesere på en pc eller fra ulike typer mediesentere som jeg har beskrevet tidligere (Roku, ATV3, Xbox, PS3).

Steg 1  – Konfigurasjon av DNS:

Gå inn på http://unblock-us.com/ og registrer først en prøvekonto som er gratis for en uke. Det gjør du ved å skrive inn epostadressen din i feltet mitt på siden. Du vil deretter få en epost fra Unblock-Us som gir deg en link til denne siden som gir det oppsettet for alle de ulike enhetene som du kan sette opp for å få Netflix. Det denne tjenesten gjør er å gi deg en alternativ DNS adresse (den adressen som maskinen du sitter på slår opp nettadresser for å få IP-adressen til nettsiden du vil inn på) som gjør at det for tjenestene som Netflix og Hulu ser ut som om du fysisk befinner det i USA. Følg deretter oppsettet på denne siden.

Steg 2 – Registrer deg på Netflix eller Hulu

Du har da muligheten til å registrere deg på Netflix eller Hulu sine hjemmesider og når du nå går inn på de på den enheten som du satte opp i sted 1 så vil du ikke lenger få beskjeden om at du ikke kan bruke tjenesten grunnet at du ikke er i USA: Dette innebærer at steg 1 fungerte og du kan da registrere deg som en normal bruker. Du må likevel oppgi en amerikansk adresse, noe som enkelt kan løses ved å oppgi et hvilket som helst hotell sin adresse isteden. Etter at innmeldingen er i orden og brukernavn og passord er registrert skal du kunne logge deg inn og se på film fra enhver enhet. Legg merke til at for å få lastet ned klienten til f.eks iPad så må du registrere en ny iTunes-konto med adresse i USA slik at du kan logge deg inn i appstore med denne og dermed få tilgang til de amerikanske appene. Når du da har lastet ned appen kan du logge deg inn igjen med den gamle brukeren din og så logge deg inn på Netflix på ordinær måte.

Lykke til og god streaming!

21 Comments on "Hvordan bruke Netflix, Hulu og andre streamingtjenester i Norge"

 1. Frode Lillevik says:

  hei, dette fungerte jo kjempefint. Vet du hvordan man skal få installert netflix sin plugin i Media Center? Tungvindt å kjøre dette via en browser, når jeg bruker WMC 7 til vanlig på stueTVn

  • Hei!

   Beklager at det tok litt tid å svare. Kjempefint at det fungerte for deg! Sist gang jeg satte det opp så fikk jeg litt hjelp herifra: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-pictures/netflix-not-showing-up-in-media-center-on-windows/a9f340d0-6b6e-4c03-8173-3812856fe7b6 Synes
   å huske at det gikk kjempefint 🙂 Lykke til!

   • Frode Lillevik says:

    Fikk dette opp og gå i WMC7 i natt 🙂 Var ikke helt plankekjøring, og hva av de forskjellige tingene jeg gjorde som var nødvendig er jeg litt usikker på…
    Det jeg gjorde var å slette alt innhold i C:ProgramDataMicrosofteHome (dette sletter alle innstillinger i WMC7),avinstallerte MEdiaBrowser, avinstallerte MyMovies, endra tidssone til en amerikansk, endra noe annet i systemet fra Norsk til USA, kjørte WMC-oppsettet på nytt og endra også her parameter fra Norge til USA, og så lasta ned programdata på nytt. Da kom Netflix og Internet TV opp 🙂 Tror spesielt det var å endre innstillingene til USA som gjorde susen. Deilig å kunne bruke fjernkontrollen til å administrere netflix. Slitsomt å måtte ty til musa og kikkert hver gang jeg må sette på pause.

    • Nice! Takk for at du delte fremgangsmåte! Jeg er i en konstant revurderingsloop om jeg skal bruke streamingboks eller dedikerte mediesenter. Tror også Boxee, Plex og XBMC fungerer veldig fint med Netflix på dedikert mediesenter.

 2. Perbarholm says:

  Hei, Hvordan betalte du for nettflix. mitt norske visa fungere ikke :S

  • Frode Lillevik says:

   jeg brukte mastercard. forsøkte først med Visa, men det gikk ikke. Regner med det var pga regionssperre som jeg har på dette kortet, og ikke fordi at det var et Visakort. Mastercardet jeg så benyttet har ikke regionssperre, og når jeg forsøkte med dette kortet så gikk det greit.

   • Jepp, gikk på samme smellen selv første gang jeg skulle betale for tjenesten 🙂 Bra det funka!

    • Håkon Kristiansen says:

     Jeg sliter litt med betalingen når jeg skal opprette amerikansk apple id. Jeg har forsøkt både visa og mastercard. Får følgende melding: “Please contact Itunes support to complete this transaction” eller noe i den duren.

     Er rimelig sikker på at det ikke er noen regionsperre iallfall på mitt mastercard

     • Hei! Jeg kan ikke huske at jeg la inn visakort på den amerikanske apple id-en min da jeg ikke tror dette fungerer. Her kjøpte jeg meg et amerikansk gift card fra bestbuy.com. Det fungerte fint!

    • Thomas says:

     må man betale unbloc us ca 5 dollar også betale for netflix i tillegg for at dette skal fungere

 3. Bjørn H says:

  Hei, dette fungerte kjempe fint! bortsett fra at nettet nå går utlolig tregt.. max nedlastningshastighet er nå på 25,0 K, som før var på ca 3 MB.. (litt usikker på de nøyaktige tallene)
  Sliter hvertfall med å få tilbake til standard instillinger.. står ikke mye info om dette på unblock-us sine sider. Noen tips?
  Takker og bukker på forhåndt 🙂 Er ganske krise..

  • Hei!
   Hastigheten din skal ikke påvirkes av denne endringen da det er kun DNS-tjenesten som er endre, altså navneoppslaget. Det eneste som kan ta litt tid er f.eks fra man skriver inn en norsk nettadresse og trykker enter, da vil navneoppslaget ta lengre tid siden det går via USA. Har du endret det på ruteren din? Eller på pc, appletv? Skal bare være å følge oppskriften motsatt vei for å endre det 🙂 Si ifra hva du har gjort endringen på så er det ikke noe problem å endre det, men skal som sagt ikke påvirke hastighet i det hele tatt.

 4. Lasse Nessøe says:

  Vil dette fortsatt fungere?

  • Funker fortsatt det! Mediahint for Chrome er også et godt alternativ hvis du kun skal se på pcen din.

   • Lasse Nessøe says:

    Da må jeg prøve dette. Vi dropper alt av TV abonnementer nå fra 1/11. Netflix alene er ikke bra nok. Får jeg betalt for Hulu og Netflix med Norsk Visa? Evt Paypal? Må vel også lage amerikansk konto for begge deler?

    • Ser ikke på TV selv lenger og abonnerer på Netflix, Viaplay og HBO. Kjører kun norske abonnementer da jeg nå har en Samsung Smart TV og gjerne vil ha norske HBO. Finnes muligheter for å sette opp servicebasert dns tjeneste på ruteren, men er greit fornøyd med oppsettet som det er. Skulle likevel gjerne ha hatt amerikansk netflix, flere og bedre dokumentarer der blant annet. Angående Hulu så er det vanskelig å betale for uten amerikansk kredittkort, tror det skal fungere med gavekort likevel. Netflix kan du fint betale for med norsk kort, der kan du og abonnere på den norske tjenesten og du vil gå automatisk over til den amerikanske når du bytter dns.

Got something to say? Go for it!