Hvordan bruke Netflix, Hulu og andre streamingtjenester i Norge

Som jeg skrev i bloggposten min om Apple TV så har jeg blitt fullstendig frelst av Netflix. Det finnes imidlertid flere slike tjenester som krever at du bor i USA som er like bra, deriblant Hulu. Etter å ha fått et par forespørsler på hvordan man setter opp dette tenkte jeg at jeg kunne lage en kort enkel guide på hvordan dette gjøres. Det er ikke vanskelig og entusiasmen min taler for seg selv når det gjelder sluttresultatet.. Det er første gang at jeg faktisk har kommet over tjenester på film og tv-seriefronten som har leverer et produkt som er nesten like bra som nedlasting, så sett i gang!

Netflix og Hulu er begge streamingtjenester som man kan aksessere fra nettbrett (iOS og Android), fra nettlesere på en pc eller fra ulike typer mediesentere som jeg har beskrevet tidligere (Roku, ATV3, Xbox, PS3).

Steg 1  – Konfigurasjon av DNS:

Gå inn på http://unblock-us.com/ og registrer først en prøvekonto som er gratis for en uke. Det gjør du ved å skrive inn epostadressen din i feltet mitt på siden. Du vil deretter få en epost fra Unblock-Us som gir deg en link til denne siden som gir det oppsettet for alle de ulike enhetene som du kan sette opp for å få Netflix. Det denne tjenesten gjør er å gi deg en alternativ DNS adresse (den adressen som maskinen du sitter på slår opp nettadresser for å få IP-adressen til nettsiden du vil inn på) som gjør at det for tjenestene som Netflix og Hulu ser ut som om du fysisk befinner det i USA. Følg deretter oppsettet på denne siden.

Steg 2 – Registrer deg på Netflix eller Hulu

Du har da muligheten til å registrere deg på Netflix eller Hulu sine hjemmesider og når du nå går inn på de på den enheten som du satte opp i sted 1 så vil du ikke lenger få beskjeden om at du ikke kan bruke tjenesten grunnet at du ikke er i USA: Dette innebærer at steg 1 fungerte og du kan da registrere deg som en normal bruker. Du må likevel oppgi en amerikansk adresse, noe som enkelt kan løses ved å oppgi et hvilket som helst hotell sin adresse isteden. Etter at innmeldingen er i orden og brukernavn og passord er registrert skal du kunne logge deg inn og se på film fra enhver enhet. Legg merke til at for å få lastet ned klienten til f.eks iPad så må du registrere en ny iTunes-konto med adresse i USA slik at du kan logge deg inn i appstore med denne og dermed få tilgang til de amerikanske appene. Når du da har lastet ned appen kan du logge deg inn igjen med den gamle brukeren din og så logge deg inn på Netflix på ordinær måte.

Lykke til og god streaming!